Accountancy
op mensenmaat

We bieden toegevoegde waarde voor uw bedrijf en strategieën voor succes op de weg naar jouw financiële voorsprong.

Accountancy

Of u nu verkiest om uw boekhoudkundige stukken in een mapje aan ons te overhandigen. Of kiest voor het digitaal aanleveren van stukken. Beiden worden door ons kantoor ondersteund. We zullen u helpen om de mogelijkheden van de degitalisering te benutten.

BTW en fiscaliteit

U kiest voor een kantoor dat u vertrouwen verdient. We hebben meer dan 40 jaar ervaring. We onderhouden persoonlijk met u contact en kennen uw dossier zeer grondig. Onze kennis betaalt zich terug door de gedegen toepassing van de wetgeving.

Financiële studies

Ons kantoor onderscheidt zich door onze gedegen kennis bij het ontwikkelen van de juiste financiële architectuur voor uw bedrijf. We zijn sterk in financiële haalbaarheidsstudies. Bij financiële instellingen hebben we een uitstekende reputatie opgebouwd.

Structureren

Door onze kennis en ervaring - Alex De Baets startte zijn loopbaan als Financial Controller bij de 'Big Five' accountantkantoren - is onze expertise bovenmaats bij het uibouwen van vooruitstrevende financieel structureren waar uw bedrijf beter van wordt

Digitaliseren

Net zoals in alle andere sectoren ziet de toekomst in accountancy er digitaal uit. Zo bieden we onze klanten tools aan voor het online versturen en ontvangen van facturen, zoals billtobox.com We houden de vinger voor u aan de pols van alle digitale ontwikkelingen in ons vakgebied.

Advies

Wij onderscheiden ons door een persoonlijk contact met u. Van hieruit ontstaat gedegen kennis van uw dossier veel gemakkelijker. Dat overzicht en die dossierkennis laten ons toe u betere adviezen te verstrekken. Samen zorgen we zo voor de groei van uw bedrijf.

Geavanceerde fiscale hulp

Eén van de beroepen die een intense, snelle metamorfose doormaken is dat van de accountants. De digitalisering is alom tegenwoordig. Digitale archieven aanleggen en cloud computing is ook voor ons een omwenteling. Maar hoewel we dietechnologische evolutie omarmen, kan u bij ons nog altijd met uw fysieke map terecht. Was de accountant vroeger een aanspreekpunt

in fysieke contacten met de administratie,
dan is er vandaag een tendens
waarbij de overheid digitaliseert aan zeer hoog tempo. De creatie van de overheid als digitaal platform is volop aan de gang. Als kantoor anticiperen we voor u op de veranderende eisen van de controlerende administratie en overheid. Wet- en regelgeving nemen toe en software voor data-analyse ontwikkelt met razend tempo.

Door de immense tech-nologische verandering zullen we nog efficiënter en nauwkeuriger werken. Onze rol van accountant wordt uitgebreid naar die van trusted advisors. We zullen een nog meer en nog betere adviserende rol spelen. We zullen onze kennis en ervaring delen en uw onderneming financieel doen uitblinken. 

Alex De Baets is een ITAA (Institute for Tax Advisors
and Accountants) gecertifieerd accountant. Hij startte z’n loopbaan als financial controller voor Deloitte, Ernst &Young, KPMG en PwC, ook wel de Big Five genoemd. Als rapporteur dook hij in de cijfers van buitenlandse bedrijven en bracht hij verslag uit aan het groter geheel. Die beroepservaring kenmerkt tot op vandaag zijn methodiek. Het overzien van dynamieken in de bedrijfsresultaten biedt vaak zicht op interessante strategieën en nieuwe pistes.

Ervaring

ervaring en gedegen kennis

Onderbouwde adviezen

Als ondernemer kan u bij De Baets en Co bogen op een team van 10  medewerkers. We vinden het belangrijk om te excelleren in ons vak. En in vertrouwen met u samen te werken.

Voor zowel starters als bestaande ondernemingen

Financiële Diensten

Of je nu een onderneming op volle toeren bent of als ondernemer in de startblokken staat, je kan bij ons terecht voor uitstekende ondersteuning.

In essentie zullen we voor jou  financiële gegevens vertalen naar bruikbare inzichten en actueel advies, waardoor U effectieve beslissingen kunt nemen om uw financiële positie te versterken. We helpen u zakelijke doelen te bereiken. We leveren een breed scala aan diensten om u te helpen uw bedrijfsprestaties te optimaliseren en daarbij te voldoen aan wettelijke vereisten. 

Accountancy

We richten ons op het zo nauwkeurig mogelijk vastleggen en rapporteren van financiële informatie. Door overzicht te houden kan u onze inzichten aanwenden om te bouwen aan uw zakelijk succes.

Fiscaliteit

We beoefenen fiscaliteit, de wetenschap van belastingen. Het kennen en toepassen van de wetgeving. oa de BTW, Vennootschapbelas-tingen en personenbelasting.

Jaarafsluiting

Fiscale aangiftes voor bedrijven die zelf hun boekhouding voeren. Met onze intelligente software en checklisten zorgen we voor een totaaloplossing voor uw jaarafsluiting.

Begeleiden kredietaanvragen

Een deskundig opgestelde financiering-aanvraag is nuttig zijn voor zowel startende als bestaande ondernemingen. We verhogen uw kansen op toezegging.

Begeleiding van starters

Door het adviseren en coachen van starters kunnen we jou als ondernemer helpen om de juiste keuzes te maken en de risico's te verkleinen.

Businessplan

Door het veruitwendigen van de doelstellingen en strategie van jouw bedrijf vergroten we samen jouw kansen op succes.

Van eenmanszaak naar BV

Soms biedt de structuur van een vennoot-schap meer bescherming en voordelen. Wij begeleiden je in het

Subsidie aanvragen

Vanaf 2024 helpen we onze klanten ook bij het onderzoeken of u in aanmerking komt voor een subsidie.

Waarom kies je voor ons?

Je zaak in goede handen


Meten is weten. We onderhouden met jou persoonlijk contact. Samen werken we zo naar de inzichten toe die jou als ondernemer het vertrouwen geven bij het nemen van beslissingen. Wij zijn scherp in cijfers, sterk in advies. 

Wat brengt de toekomst?

Hoewel je bij ons nog altijd met een map terechtkan. Willen we u informeren en een inkijk geven in een aantal tools waarmee we dagelijks op kantoor werken. Zo is de Absolut software van Wolterskluwer een aanrader en heel praktisch bij het online beheer van alle administratieve processen van kmo’s.

Billtobox zorgt ervoor dat iedere ondernemer altijd en overal verbonden is met zijn of haar boekhouding. Of je nu zelf je boekhouding doet of je accountant, het bespaart iedereen tijd en het creëert overzicht.

Uw bankuitreksels, kredietkaartafschriften, loon-gegevens en facturen worden door Codabox vlotter uitgewisseld met je accountant. Geen grijze haren meer door ontbrekende documenten.  

Met Peppol (Pan European Public Procurement On Line) is een standaard uitgewerkt die Europese bedrijven toelaat om veilig facturen uit te wisselen. Ook voor wie voor de overheidsinstanties werkt is het Peppol-netwerk de europese snelweg naar digitaal factureren. 

Toegevoegde waarde

De Baets en Co heeft doorheen de jaren een goede reputatie opgebouwd als adviseurs en belastingsconsulenten. Die rol willen we nog meer ter harte nemen. Het fundament daarvoor blijft onze opleiding, onze kennis en certifiëring. De digitale instrumenten die we aangereikt krijgen willen we omarmen omdat we daarmee nog precieser onze rol kunnen opnemen.

We maken steeds meer gebruik van data-analyse en business intelligence tools om diepgaand inzicht te krijgen in financiële gegevens. Het stelt ons in staat om trends te identificeren, risico te beoordelen en waardevolle inzichten te verschaffen voor de strategische besluitvorming van onze klanten.

Wetten en regelgeving blijven intussen veranderen. Het vereist dat we ons voortdurend moeten bijscholen. We moeten ons aanpassen aan digitale (internationale) normen en nationale belastingwetten om naleving en transparantie te waarborgen.

Maar onze dienstverlening zal in de komende jaren nog klantgerichter worden. We kennen onze klanten en we werken graag voor u. We zien bij De Baets en Co het persoonlijk contact als de hoeksteen van onze diensten. Ook in een kantoor dat zich kenmerkt door overgang naar digitale accountancy.

Veelgestelde vragen

Natuurlijk kan u klant worden. We zijn heel blij met uw belangstelling. Wanneer je met ons contact neemt zullen we op basis van een gesprek al heel veel kunnen meedelen. We richten ons op zowel starters als bestaande ondernemingen met specifieke noden. Na een eerste gesprek zal snel blijken hoe we mekaar kunnen tegemoetkomen en of wij jou kunnen helpen bij het verstrekken van waardevol advies.

Jazeker. Mits een samenwerking kunnen we jou helpen bij het interpreteren van balansen, winst- en verliesrekeningen, kasstroomoverzichten, en de financiële gezondheid van het bedrijf uitleggen. We kunnen je adviseren over gunstiger belanstingsregimes. En je begeleiden naar een de meest geschikte bedrijfsstructuur (zoals BV, NV,etc.) op basis van belanstingsvoordelen en wettelijke vereisten.

Het bijhouden van van nauwkeurige financiële gegevens gedurende het jaar en het tijdig indienen van belastingen en BTW zijn cruciaal. Bij controle zullen we je begeleiden en helpen.

We geven hierboven al een paar hints mee. Veel toepassingen bevinden zich op onze radar. We kunnen ze evalueren in een brede werkomgeving. Goede software is futureproof. Een aantal trens tekenen zich duidelijk af en versterken het wederzijds vertrouwen bij het toepassen van degelijke software die onze gezamelijke doelen bereikt.

Ja kan bij ons nog altijd met een map terecht. In tegenstelling tot bij veel andere kantoren hangt onze dienstverlening niet af van de mate van automatisering. Integendeel, we willen onze lanten helpen bij het automatiseren van de processen. We zijn er om onze klanten bij te staan in de overgang van ysieke mappen naar digitale archieven.

Scroll naar boven